About

Bij vakken zoals economie, wiskunde, scheikunde en natuurkunde vormt het niet goed kunnen rekenen met breuken een onzichtbaar struikelblok.

Op deze site kan iedereen goed leren rekenen met breuken. De cursus bestaat uit uitleg video’s en oefeningen of toetsen. In elke les wordt een nieuwe techniek uitgelegd en geoefend. De site kan daardoor bijvoorbeeld heel goed (zelfstandig) worden gebruikt door leerlingen van de basisschool, maar ook bijvoorbeeld door studenten van de pabo of van welke vervolgopleiding dan ook.

De site is ingedeeld in drie hoofdgroepen, namelijk ‘inleiding’, ‘optellen en aftrekken’ en ‘vermenigvuldigen en delen’ (de drie navigatieknoppen bovenaan).

Elke les bevat een of twee uitleg filmpjes en meestal ook een printbaar oefen/toetsvel met een bijbehorend uitgewerkt antwoordvel. De printvellen zijn interactief; de opgaven zijn per printvel verschillend. Het geheel is daardoor ook zeer geschikt voor flipping the classroom. Kinderen kunnen bijvoorbeeld thuis de video van een les bekijken en op school de sommen van de bijbehorend oefening maken.